9 Haziran 2016 Perşembe

İki Çocuklu Hayata Hazırlık

 Alaz'ın kız kardeşinin hayırlısıyla doğmasına az bir zaman kalmışken bebek hazırlıklarımız da sonunda başladı. Hazırlık derken Alaz'da ki kadar bilinçsiz değilim. Alaz'da "görmemişin çocuğu olmuş gitmiş ne bulursa almış." modundaydım. Şu anda bu konuda artık biraz daha bilinçliyim. Alaz'ın kışın doğmasından mütevellit, yeni bebek için birkaç yazlık yenidoğan giysisi ve zaruri ihtiyaclar dışında pek bir şey aldığım söylenemez. Zaten Alaz'dan pek çok şey kalmış durumda. Gereksiz masrafa ve israfa gerek yok.

 İki çocuklu hayata, evi tekrar düzenlemek ile başladım. Etrafta ne kadar lüzumsuz eşya varsa elden çıkarıldı. Giyilmeyen kıyafetler ihtiyac sahiplerine verildi. Böylelikle evde iki çocukla yaşama alanımız biraz daha genişlemiş oldu.

 Alaz'a kardeşi olacağı konusunda yavaş yavaş subliminal mesajlar verilmeye çoktan başlandı. "Abla olacaksın, büyüdün" vs. yerine bir bebek kardeşi olacağını, zamanla büyüyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Ama sanırım daha tam olarak kafasında oturtabildiğini sanmıyorum :)



 Tabi bu bekleyiş döneminde, sağlıklı doğması temennisinin yanında kafada deli sorular dönüp durmaya devam ediyor. Alaz ile nasıl olacaklar? Kıskançlık çok olur mu? Ben adapte olabilecek miyim? Yeni düzeni nasıl oturtacağım? vs. vs. Allah yoluna koymuştur elbet ama insan düşünmeden duramıyor.

 Umarım herşey yolunda gider ve bu zor ama keyifli süreci kolayca atlatıtız.

 Hayırlı Ramazanlar :)

5 yorum:

  1. Alaz masallah ne kadar guzel bir prenses oyle:))
    Allah hayirlisi ile kucaginiza almayi nasip etsin. Bebis gelmeden hersey muamma. Ama umarim hersey gonlunuzdeki gibi olur. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkürler :) amin inşallah. Güzel dilekleriniz için sagolun.

      Sil
  2. Sizinde yazdığınız gibi su akar yolunu bulur, tabiki de yeni bir bireyin yeni bir nefesin yuvanıza gelmesi hepinizin alışması zaman alacak. Lohusalık depresyonuyla birlikte ikinci çocuğun ilk çocuğu olumsuz etkilediği onu itilmiş hissetmenizde doğal. Bunlar elbet yaşanacak umarım bu süreci daha az sancıyla geçirirsiniz ve Alaz'dan harika bir abla olur :)
    Allah hayırlı sağlıklı bir doğum versin...

    YanıtlaSil
  3. amin teşekkürler. inşallah dediğiniz gibi ilk başlarda ki o zor süreci kolaylıkla atlatırız.

    YanıtlaSil
  4. Sağlıkla,güzelliklerle dolu mutlu bayramlar diliyorum.Sevgiler....

    YanıtlaSil