6 Ağustos 2014 Çarşamba

Daima Kayısı Çekirdeği Yağı

 Doğal Bakım ve doğal Bakım ürünlerini her zaman sevmişimdir. Bir şeyin içinde ne kadar az kimyasal varsa benim için o kadar iyidir.

 Kayısı Çekirdeği Yağı ile üniversite yıllarımda tanıştım. O zamanlar doğal bitkisel yağlar ve faydaları epey bir ilgimi çekiyordu. Çeşit çeşit bitkisel yağlar alıp krem, losyon, maske, kür vs. yapmışlığım bile vardı. Zamanla nedendir bilinmez böyle şeyler yapmaktan vazgeçtim. Aslında tekrar yapmaya başlasam mı diye düşünmeden edemiyorum. Herneyse :)


Kayısı Çekirdeği yağının pek çok faydası var. Özellikle ciltler için harika bir yağ. İçinde bir sürü mineral ve vitamin barındırıyor.  Hatırladığım kadarıyla A ve E vitamini açısından zengin. Daha detaylı bilgi isterseniz internette faydalarını anlatan pek çok web sitesi var. 


Diğer bitkisel yağlar yerine özellikle bunu seçmemin sebebi benim cildimde gözle görünür değişiklikler yapması. Tabiki iyi yönde. Ayrıca gece yatmadan göz çevresine uygulandığında teninizin gerilediğini ve toparlandığını hissedebilirsiniz. 

Her cilt tipi farklı olduğu için kesin konuşmak istemiyorum. Ama denemediyseniz bir kere bile olsa kullanmanızda fayda var.

Sabununu ilk defa aldım. Daha önce denemediğim için henüz yorumlayamıyorum. 

Kayısı Çekirdeği Yağı kullanma şekline gelince,
Ilık suyla nemlendirilmiş bir parça pamuğa bir kaç damla damlatıp nemli pamukta yayılmasını bekliyoruz. Daha sonra cildimize hafif hafif uyguluyoruz. 

Direk uygulamaya kalkmayın, aksi takdirde göz altlarında yağ bezeleri oluşabilir. Neden olsa yoğun özellikte bir yağ.

Göz altı torbaları ve kırışıklıklardan veya kuru cilt problemlerinden şikayetçiyseniz bir deneyin derim.:)


6 yorum:

  1. Bilgilendirici bir yazi olmus, ellerine saglik. Bi göz atacagim buna :).

    YanıtlaSil
  2. Bir arayayim ,bulabilirsem deneyecegim.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık çok güzel bir yazı olmuş :) daime doğal ürünlerden yanayım. bir zamanlar bende pek takmış bu yağlara sabunlara.. belki alırım yine ''

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım. Doğal ürünü en azından insan gönül rahatlığı ile kullanıyor. :)

      Sil