19 Ağustos 2014 Salı

Instagram'da Bugünlerde


Bayramdan döndükten sonra fırsat buldukça kendimizi deniz kenarına atıyoruz. Karadeniz'de, deniz mevsiminin 1,5 ay olduğunu düşünürsek bu dönemi olabildiğince değerlendirmeye çalışıyoruz. Ardından kestane yazı dedikleri bir dönem başlıyor ki, hava sıcak bile olsa deniz sezonu bitmiş oluyor. 

Son 5 yıldır Zonguldak'ta yaşıyorum ve o kadar neme rağmen yaz çok bunaltıcı olmuyor. Bayramda Kocaeli'de sıcaktan epey bunalmıştık ama döndüğümde Zonguldak'ta daha rahat nefes alabiliyorduk. Sanırım problem betonlaşma.Özellikle İstanbul'da betonun yaydığı ısıyı hissetmemek mümkün değil.

Ayrıca bu bölgede denize gelmek isteyenler için ufak bir bilgi vereyim. Bati Karadeniz'de irili ufaklı kumsallar olduğunu düşünürsek Amasra, Çakraz, Filyos, Bozköy ve Kapısuyu bu bölgedeki iyi plajların başında geliyor. 



Tatile gittiğimiz zaman Alaz'ı değil denize sokmak, bizim kız kuma bile basmak istemiyordu. Ama zamanla alıştı ve şimdi ne sudan çıkarabiliyoruz ne de kumla oynamaktan vazgeçirebiliyoruz. 

Geçenlerde Çakraz'a gittiğimizde biri 1 yaşında ve diğeri 16 aylık iki küçük kız ile tanıştık. Daha çok küçük oldukları için bir türlü beraber oynamayı beceremediler. Üçünün de yanyana oturduğu bir fotoğraf karesi yakalamak çok zor oldu. Çünkü Alaz'ı ne zaman oturtsak alıp başını gitmelere kalktı. Bu 3'ününde oturduğu fotoğraf 5 saniye icinde çekildi.:)


Son zamanlarda havalar o kadar değişken ki, çok sıcak ve günlük güneşlik bir havanın ardından fırtına, yağmur ve hortumlar ortaya çıkıyor. Kısacası bol fırtınalı bir yaz geçiriyoruz. Zaten bu bölgede sel ve fırtına nedeniyle epey bir tahribat oldu.


Evet artık benim kızım bol bol yaramazlık yapmaya başladı. Yapma, etme dediğimiz her şeyi inatla yapar hale geldi. İstediği olmayınca da yere yatıp çığlık ata ata ağlama krizleri başka gösteriyor. Bazen bu bitmek bilmeyen huysuzluğundan o kadar yoruluyorum ki, gün bitsin artık diye dua etmeye başlıyorum. Bazen de öyle bir an geliyor ki, bir sarılıyor ve her şey bitiyor.:)


Çiçek açan bitkiler en sevdiğim bitkilerdir. Lakin evde ki Gardenya ile ilgili biraz sıkıntım var. Çiçeklerini tek tek açıyor. Hatta biri kurumaya başlamadan diğer tomurcuk açmıyor. Açıkçası bu duruma pek anlam veremedim.

 Bu konuda bilgisi olan varsa ve bana yardımcı olursa çok sevinirim.


Son bir haftadır Alaz nezle gibi bir şey oldu. Sürekli bir burun akıntısı ve tıkanıklığı var. O yüzden bugünlerde ne iştah ne de uyku söz konusu. Umarım en kısa zamanda iyileşir. Evet kesinlikle çocuklar hasta olmasın.


Zonguldak'ta sevdiğim bir kaç yerden birisi de Ilıksu'da ki
 "Karşı Mekan". Yeni bir mekan olmasına rağmen, hem kahvaltısı çok başarılı, hem sakin hem de mama sandalyesi var.:) Evet mama sandalyesi olmayan bir mekan asla!



2 yorum:

  1. o minnoş nasıl tatlı, maşallah ona <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Teşekkürler, şu sıralar diş çıkarmadan dolayi pek keyfi yok.

      Sil