30 Eylül 2014 Salı

Bayramlık Elbise : Dikiş Denemeleri

 Sonunda Alaz'ın bayramlığını bitirebildim. Her ne kadar dikiş konusunda iddialı olmasam da artık kızıma birşeyler dikebiliyor olmak güzel bir duygu. Geçen bayram dikiş konusunda kendimde bulamadığım cesareti sonunda bu bayram bulabildim. Tabii ki dikerken zorlandığım ve söküp baştan diktiğim yerler oldu ama sonunda öyle ya da böyle bitirebildim.



Kalıp olarak bir önce diktiğim elbisenin kalıbını kullandım. Bu sefer Alaz'ı gözümde büyütmeyip kumaşı bir beden küçük kestim.:) Desen geçen posttaki elbisenin deseninin aynısı. Ama hem rengi farklı olduğu gibi kumaşı da daha ince. Bu kumaşı annem İstanbul'dan daha önce alışveriş yaptığım pazar tezgahından almış. Ne tesadüf ki ikimizde aynı desen kumaşları beğenmişiz. 


Her ne kadar resimde pek net olmasa da kollara hafif büzgülü bir parça ekledim. Ön tarafta da aldığım incili dantel şeridi diktim. Ama bu kez dikerken arkaya kumaştan fon yaptım. 


Elbiseyi dikerken en çok büzgü dikişlerinin kola takılmasında zorlandım. Hatta istediğim gibi de olmadı. Kollarını kasmaması için Alaz'ın üzerine giydirip göz kararı ölçü aldım. Hazır kalıbım olsaydı muhtemelen bu kadar strese girmeyecektim. 
Arka fermuar dikişi bittikten sonra küçük hanımın elbisesi hazır.:)


6 yorum:

  1. Çok şirin çok şeker bir elbise olmuş, ellerine sağlık :) Alaz ın fotolarına da baktım az önce, o nasıl bir tatlılık öyle, maşallah :))
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok çok teşekkürler. Begendiginize sevindim. Sevgiler :)

      Sil
  2. dikiş dikebilmeyi bu yüzden seviyorum, çocuklarımız pembe ve herkeste olan kıyafetleri giymek zorunda kalmıyor..zorlanmışsın ama güzel bişey çıkmış ortaya..

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler. Aynen öyle bir şeyler yapabiliyor olmak hem keyifli hem de bir tek ona ait olması güzel bir şey.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel görünüyor bence dikişte iyisiniz en usta terzi bile bir şey dikerken sökmek durumunda kalıyor çok mütevazısınız :)
    Bloğunuz da çok güzel benimkine de beklerim http://renngarenk.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler ama ben yine de daha kat edeceğim çok yol var diye düşünüyorum. Hemen blogunuzu ziyarete geliyorum. Sevgiler :)

      Sil