O yüzden tatsız balıklar için hazırladığım bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Genelde pek çoğumuz fırında balık yapmayı severiz ve biliriz ama Balkan kökenli ve Akdenizliler balık tariflerine daha da çeşni ekliyorlar.
Şimdi de tarife geçiyorum.:-)
2 adet iri palamut veya 4 adet çingene palamudu
2 adet orta boy patates
1 adet soğan
1 adet domates
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
Yarım çay bardağı çekirdeksiz zeytin
4 diş sarımsak
Maydanoz
Kırmızı pul biber, karabiber, kişniş, tuz
Limon
Zeytinyağı
Palamutların içlerini temizleyip, bolca tuzlayıp bir borcamın içine ve fırın kağıdının üzerine yerleştiriyoruz. Böylelikle balık suyunu salıp kurumayacaktır.
Bir kase içinde zeytinyağı, baharatlar, sarımsak, zeytin, tuz ve maydonozu karıştırıyoruz. Bu karışımı balığın her tarafına sürüp özellikle temizlenmiş iç kısmına döküp kürdanla balığı tutturuyoruz.
Kalan sebzeleri de doğradıktan sonra fırın tepsisine dizmeye başlıyoruz. Kalan zeytinyağlı karışımıda yerleştirdigimiz sebzelerin üzerine döküp, 180 derecelik fırında patatesler pişene kadar (tahmini 45 dakika veya biraz daha fazla) pişiriyoruz. Bugulama olmasını istiyorsanız üzerini folyo ile kapatıp pişire bilirsiniz.
Afiyet Olsun. :-)
Sevgiler,
normalde palamutu çok sevmem ama bu tarifle güzel olabilir eline sağlık: ))takipteyim sevgiler: )
YanıtlaSilTat olarak kesinlikle fena değil tavsiye ederim. Normalde bende sevmem palamutu. Sevgiler.:-)
SilGüzel görünüyor afiyet olsun, bende artık balıkları hep fırında yapıyorum.
YanıtlaSilFırında yapmakla kesinlikle çok doğru bir şey yapıyorsunuz. Teşekkürler :)
SilÇok güzel görünüyor tarif için teşekkürlerr bu arada takibe aldım bana da beklerim canım
YanıtlaSilTeşekkürler hemen ziyarete geliyorum :-)
Sil