15 Nisan 2015 Çarşamba

Küçülen Kıyafetlere Öneri

 Alaz'dan sonunda tabletimi kurtarıp, hazırladığım postu yazacak vakit bulabildim.

 Pek çok annenin yaşadığı gibi ben de Alaz'ın çabucak küçülen kıyafetleri ile ne yapacağımı bilmediğim dönemlerden geçiyorum. Kâh kimisini veriyorum, kâh kimisini saklıyorum ama yine de farklı çözümler arayışım devam ediyor.

 Havalar ısınmaya başladı ve yeni kıyafetler almadan önce Alaz'ın küçülen kıyafetlerini nasıl değerlendiririm diye düşünmeye başladım.

 İlk olarak Alaz'in küçülen pijamalarını kısaltarak şort haline getirdim. Belleri lastikli olduğu için epey bir müddet şort olarak giyebilir diye düşündüm. Ölçü olarak kızımın var olan şortlarından baz alarak biçtim. Kumaş penye olunca çift iğne kullanmak gerekti. Evdeki şerit ve kurdeleler ile de basitçe süsledim.



 İkinci olarak da, kestiğim paçaları birleştirerek bir elbise üstü oluşturdum. Tabi bu işi yaparken de Alaz'ın penye tshirtlerinden yola çıkarak ölçü aldım.

 Ardından evde fazladan şifon kumaşım vardı. Onu kat kat yaparak penye üstün, altına diktim. Dikmeden önce kat kat yaptıktan sonra makinede büzerek katları birleştirip, penye üste çift iğne yardımıyla diktim. Yine evdeki ponpon şerit ve deneme amaçlı yaptığım crochet ile süslemeyi bitirdim. Kol askılarına da yine artan penye kumaşları kullandım.




 Her ne kadar öyle çok bir başarı gerektiren kıyafetler olmasa da, doğaçlama yaparak hem Alaz'ın kıyafetlerini hem de artan kumaş ve süsleri değerlendirmiş oldum.



16 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, çok güzel dönüşüm projeleri olmuş bunlar

    YanıtlaSil
  2. Çok cici gözüküyor ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  3. Ben bu projelere bayıldım. Eminim Alaz a çok yakışacaktır. Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar iyi yapmışsın..Ben de pijamaları şorta dönüştürebilirim..

    YanıtlaSil
  5. süper ya, evde bile giyse kardır :)

    YanıtlaSil
  6. Süper olmuş yaaa, tasarım yapmışsın resmen :) ellerine aklına sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tasarım denemez ama yine de yaz için iyi oldu. Çok çok tesekkurler:)

      Sil
  7. çok siirn olmus Burçin, guzel gunlerde giysin Alaz, belki dikimi zor olmayabilir ama bunlari dusunup akil edip ortaya çikarmak onemli olan, ellerine saglik, her dikis dikeni gorunce darisi basima diyesim geliyor, belki olur 41 kere soylersem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Başlamak başarının yarısıdır derler. Makine başına oturunca devamı gelecektir. Bence çok daha iyisini bile rahatlıkla dikecek hale gelebilirsin.Sevgiler.

      Sil
  8. Bence fikir süper ve gayet harika kıyafetler olmuşlar. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil