18 Ocak 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı Greyfurt ve Portakallı Kereviz

 Kış mevsiminde en sevdiğim yemeklerden biridir kereviz yemeği. Çocukken her ne kadar sevmemiş olsam da, yaş ilerleyince sevmeye başladım. Özellikle portakallı ve greyfurtlu versiyonunu denedikten sonra en favori yemeklerden oldu.

 Sadece zeytinyağlı portakallı kereviz bana çok tatlı geldiği için, greyfurt ekleyip biraz daha ekşi olmasını tat olarak daha çok sevdim. Ayrıca Alaz içinde iyi bir kereviz yedirme yöntemi oldu diyebilirim.





 Her ne kadar pek çok yerde tarifi bulunsa da ben tekrardan yazmak istedim.



 1 adet orta boy kereviz
 1 büyük Patates
 1 büyük havuç
 1 çay bardağı bezelye
 1 büyük soğan
 2 portakal
 1 greyfurt
 Zeytinyağı
 Tuz
 Maydanoz

1- Patates ve havuçlar küp küp doğranır.
2- Kereviz küp küp doğranıp limonlu suda bir kaşık un ekleyerek bekletilir.Böylelikle kararmasını engelleyebiliriz.
3- Soğan yarım ay şeklinde ince ince doğranır.
4- Zeytinyağı ile soğanlar tencerede kavurulmaya başlanır. Hafif pembe olunca doğranmış patates ve havuç eklenir.
5- Biraz karıştırdıktan sonra sudan çıkarılmış kereviz ve bezelye eklenir.
6- Biraz soteledikten sonra portakal ve greyfurt suyu eklenir.
7- Su oranı yetmez ise biraz daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
8- Biraz tuz ekledikten sonra kısık ateşte patatesler olana kadar pişirilir.
9-Soguduktan sonra üzerine maydanoz ekleyip buzdolabında soğumaya bırakılır.

Şimdiden Afiyet Olsun.

1 yorum: