26 Temmuz 2014 Cumartesi

Yazlık Kloş Etek Dikimi

 Geçen ay blogumda yeterli post yazamamıştım. Tatil, yolculuk, Alaz'ın diş çıkarması vs. derken bloga çok odaklanamadığımı farkettim. Şimdi de geçen ay yazmayı planladığım postları gecikmeden sıralamaya çalışıyorum.


Sizde benim gibi dikişe yeni başladıysanız kloş etek dikmek en kolay dikiş işlerinden biridir. Pek çok blogda görebileceğiniz bir kalıp. Hatta bazı yardımsever bloggerlar tüm detayları ile kloş etek nasıl dikilir konusunu anlatmışlar.


Kalıp, aslında yarım daire kloş etek dikimi diye geçiyor.            Bel ölçüsü ÷ pi = yarı çap formülüne göre kalıp çıkardım. Eğer fermuarlı bir etek dikecekseniz, bu formül tam anlamıyla işe yarayacaktır. Lakin ben kloş eteği lastikle dikmek istediğim için yarı çapı genişlettikçe genişlettim. Bunda basenli bir vücut tipine sahip olmamın da etkisi var tabi (Yemek Kültürümüz Sağolsun:) )

Normalde kloş etek giymeyi seven bir insan değilim. Beni olduğumdan daha basenli gösteriyor. Ama kloş eteği yüksek bel ve etek boyunu kısaltınca bu problemin üstesinden geldim.

Bu kumaş dikiş dikmeye başlarken ilk aldığım kumaşlardan biriydi. Kloş etek için uygun olduğunu düşündüm. Sanırım siyahın ince göstermesi olayınında bunda etkisi var.:)

6 yorum:

  1. Kumaşı ne güzelmiş :) Çok da güzel olmuş..ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.:) Bir türlü ne dikeceğime karar verememiştim.

      Sil
  2. Dikise yeni basladiginizdan bahsediyorsunuz acaba nereden ogrendiniz dikmeyi.ben hem kursuna gittim ama pek iyi dikemiyorum. Bu arada etek cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  3. @Zehra Hanim,Kursa çok gitmek istesem de çocuğu henüz kimseye bırakamadığım için gidemedim. Rahmetli anneannem, Teyzem hatta kayinvalidem bile terzilikten gelme. Annemde dikiş dikmeyi bilir. Çocukluktan beri aşinalığım vardı. Ama makine başına hiç oturmamıştım.

    Bunun dışında hala çok Acemiyim. Ama genelde burda dergilerini okuyarak, internetten halk Eğitim dökümanlarını inceleyerek, blogları takip ederek ve dikiş videolarını defalarca izleyerek ogrenmeye çalışıyorum.

    Tabi arada çok hatalar yapıyorum ama deneme yanılma ile sonunda doğruyu buluyorum.
    Çok teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba davetinize icabet etmek için geldim ve kloş eteği görünce çok mutlu oldum. Ben de çemberin çapı için formül kullanan bir ben varım sanıyordum :) güle güle kullanın çok hoş olmuş renkleri de çok güzel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler:) evet çemberin formül hesabina göre etek dikmek en iyisi. En azından garanti bir kalıp oluyor. Riske girmeye gerek yok.:)

      Sil