20 Ocak 2015 Salı

Örgüye Yeni Başlayanlar İçin Snood

 Eşimin seyahatini fırsat bilip, Alaz ve ben tası tarağı toplayıp geçen hafta soluğu annemlerde aldık.

 Havaların buzluğu bozulmuş buzdolabı misali karlı ve soğuk oluşundan gaza gelip, hem de Alaz'ı anneanne ve dedeye törenle teslim ettikten sonra işe yaramayan terk edilmiş kedi yavrusu gibi hissetiğimden mütevellit, "Boş duranı Allah sevmez!" nidaları ile ipimi sapımı elime aldım.

 Bu yaşa kadar örgü örmenin "Ö" sünün iki noktasını bilmeyen ben, yüncüye kıyıdan kıyıdan girip, yünlere bakmaya başladım. Tabi ki etrafta işin ordinaryüsu olmuş abla ve teyzeleri hatta yaşıtlarımı görünce utanmadım değil. Ben yünlere aval aval bakarken yok 6 numaralı şişe bu yün gidermiş, yok bu bebe yünlerinde bu marka iyiymiş, yok bunun içinde yünü çokmuş, bunun ipinden kuyuya inilmezmiş gibi bir sürü şey duydum.

 Sonuç mu, en kalın ve rengini en beğendiğim yünleri aldım. Bir de 12 ve 15 numara şiş aldım ve dükkandan çıktım.

 Eve, en sevdiği şekeri almış çocuk edasıyla gelince koyuldum işe. Kâh annemin yardımıyla, kâh internetten izlediğim videolar ile söke öre birşeyler örmeye başladım.

 Her ne kadar ördüğümü giydiğim bir fotoğraf ile marifetimi göstermek istesem de, ben bitirince havalar ısındı.

 Gelelim nasıl ördüğüme,



 "Alize Country "model marka yünle işe başladım. Yünün kağıdında 15 numara şiş dese de elim alışkın olmadığı için 12 numara şiş kullandım.

 Snood örmek için atkı kadar uzun tutmanıza gerek yok. Bu yünden 2 adet çıktı. 1 metre kadar örseniz snood için yeterli olacaktır.



 Yün kalın ve tok durduğu için 10 ilmekle başladım ve ipi göstermesi açısından haroşa ördüm. Zaten kısa sürede bitiyor. Kendinden afilli bir yün olduğu için örgüyü doğru düzgün bilmeseniz de birşeyler çıkarabilirsiniz.

 Biraz renk katması açısından neon yeşili kalın yün ipinden şeritler geçtim. En son olarak da iki ucu kendi yününden bir iple birleştirip diktim.

 Sonuç hafif spor görünümlü, sıcak tutan, basit ve kullanışlı bir model ortaya çıktı.

 Önümüzde ki ilk soğuk havada giymek umuduyla.








21 yorum:

  1. Griyi sevmem ama o neon beni benden aldı ve griyi bana çok tatlı gösterdi! Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna sevindim. Ben de daha cok grinin diger renklerle uyumunu severim. Sevgiler. :)

      Sil
  2. ben size bişey sormak istiyorum görseliniz çok güzel, hani şu iplerin olduğu. mobilden mi çektiniz yoksa özel kameramı. yani o renkleri nasıl daha canlı hale dönüştürebiliyorsunuz anlatırsanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normalde fotograf makinesi kullanmaya ozen gosteriyorum ama bu iplerin oldugu fotoyu mobilden cektim. Cektigim fotoyu tabletime aktarıp renklendirme islemini tabletten yaptim. Programin adı Pixlr express. Filtreden, konstrast ayarina kadar her seyi pratik bir sekilde yapmaniza imkan veriyor. Ama iyi ışık alan ve net fotoğraflarda daha iyi sonuç veriyor. Ayni programi mobil icinde yükleyip instagram icin de kullanabilirsiniz. Tavsiye ederim.:)

      Sil
    2. çok teşekkür ederim deniycem. çok beğendim çünkü...

      Sil
    3. Rica ederim ne demek.

      Sil
  3. çok da guzel olmus sevgili Burçin, gule gule kullan. snood/boyunluklari niyeyse atkilardan daha çok seviyorum.daha az yer kapliyor, kuçuk pratik, hem de sicacik tutuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler. Snood olayi kesinlikle püsküllü atkı modellerinden daha rahstmis. Ögrenciyken az atkıları şehir ici otobuslerine sıkıştirmadim. Sevgiler. :)

      Sil
  4. Ben de boyunluk almayı düşünüyordum, örsem mi acaba? Çok güzel olmuş, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pratik ve kısa sürüyor örebilirsiniz aslında.

      Sil
  5. atkiya göre daha rahat geliyor bana güzel olmuş eline sağlık

    YanıtlaSil
  6. Çok şık olmuş eline sağlık iyi günlerde kullan :-)

    YanıtlaSil
  7. Çok şık hoş gözüküyor. çabuk biten pratik işleri hep sevmişimdir. güle güle kullanın sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Hayırlı olsun yeni hobin. ;) Örgü işi dipsiz kuyu misalidir yalnız, çok dalmayasın, kontrollü gidesin mirim. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesekkurler :) valla cok haklisin insanin ördükce öresi geliyor.

      Sil
  9. Bunlar ne canlı ne hoş renkler böylee,harika olmuş boyunluk da eline sağlık canım

    YanıtlaSil