17 Nisan 2014 Perşembe

Görünmeyen

 2011 yılı yapımı bir Ali Özgentürk filmi. Film aslında oldukça başarılı bir film ama adı gibi pek görünmedi diyebiliriz. 2011 yılının en az izlenen filmi bile seçilmiş. Açıkçası insan bu duruma üzülmüyor değil. Böyle başarılı filmlerin doğru düzgün izleyiciye ulaşmadan unutulması Türk sineması açısından kötü bir şey.

 Tabi ki bende filmi vizyonda izleyemeyenlerdenim. Çünkü film yaşadığım şehre uğramadı bile. Tesadüfen Moviemax Türk'de izledim. Ama bir şekilde denk gelirse veya izleme imkanınız varsa tavsiye ederim.




Anadolu'nun bir dağ köyünde doğup, yaşayan Recep, İstanbullu ve zengin bir aileye mensup olan Ebru'ya aşık olmuştur. Ebru da hayatlarında görünen bütün zıtlıklara rağmen Recep'i sevmiştir. Evlenmeye karar veren gençleri, Recep'in ailesinin rızasını almak için çıktıkları uzun bir yolculuk beklemektedir. Onlar köyde sosyal ve ekonomik statü farklılıklarından önlerine engeller çıkacağını sansalar da bilmedikleri, görünmeyen gerçekler çok başkadır... 


Zira 1936 yılında, dönemin en parlak klasik müzik bestecilerinden olan Macar Bela Bartok, Nazilerin baskısından kaçarak, hayatını ve sanatını farklı diyarlarda sürdürmek için Türkiye'ye gelmiştir. Ebru'nun büyükbabası Erol Soykan ve Recep’in büyükbabası Ekrem Kıraç, Bartok'u yabancısı olduğu bu topraklarda misafir ederken, arkadaşlıkları ve yakınlıkları da artar. Fakat Ekrem'in faili meçhul bir şekilde öldürülmesi, köylülerin gözünde bir anda Erol'u şüpheli durumuna düşürmüştür. Yıllar sonra Ebru'nun Erol Soykan'ın torunu olduğunu öğrenen Recep'in ailesi, yeni gelini hiç de hoş karşılamayacaktır.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder