9 Nisan 2014 Çarşamba

Bir Haftasonu Ankara Havası / Bugünlerde

 Bu haftasonu Ankara'da çok sevdiğimiz arkadaşlarımızı ziyarete gittik. Uzun yıllar İstanbul'da yaşamış biri olarak farkettim ki, Ankara'da yaşayan insanlar İstanbul'da yaşayan insanlara göre daha stressiz bir hayat sürüyor. Hele ki son yıllarda kabusa dönen İstanbul trafiğini gördükçe, Ankara'nın bu konuda biraz daha şanslı olduğunu görebiliyorum.  Umarım, Ankara da İstanbul gibi kabus bir şehir haline gelmez.  Umarım İstanbul, pek çok şehrimiz için ibretlik bir örnek olur.

 Neyse, Istanbul ile ilgili üzüntü ve kaygılarımı bir kenara bırakıp asıl konumuza gelelim.

 Geçen haftasonu şansımıza çok güzeldi. Hastalıktan yeni çıkmış bünyeler olarak kendimizi apar topar Ankara'ya attık. Yeme içme, gezme tozma ve diyeti bozup vicdan azabı çekme derken,  hem bizim için hem de Alaz için güzel bir haftasonu oldu.


 Aslında yeni dişlerin çıkma zamanı geldiği için epey bir huysuzluk yaptı ama son gün artık kendini toparladı. Bu fotoğraf da diş huysuzluğu ve uykusuzluğunun bir kanıtı.




İlk defa Kuğulu Park' taki kuğuları gören Alaz, cok heyecanlandı ve pisi pisi yaparak onları çağırmaya çalıştı. (İlk yakın temasta bulunduğu hayvan kayinvalidemin kedisi olunca, onun gözünde bütün hayvanlar pisi pisi oldu diyebilirim.):)


Evet çocukların palyaçodan korktukları bir gerçek, ağlayıp huysuzlanmadan önceki ilk iki kare.:)


Sadece kuğu değil güvercinler de yakın markaja alındı. 

Alaz farklı ortamlara girdiği zaman daha çabuk büyümeye başlıyor sanki. Yeni bir şeyler keşfetmesi onu zihinsel olarak daha çok geliştiriyor. 






2 yorum: